Flag

Beli mus sa jagodama

1 Porcija
Teško
40
Mus sa belom čokoladom za sve prilike.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Mus od jagoda
300 gjagoda
3 kašika/ešećera
1 kašikavišnjevače ili soka od višanja
Beli mus
200 gbele čokolade sitno seckane
500 mlmleka
250 mlslatke pavlake
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
2 komadabelanaca
1 kašikašećera
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

Za mus od jagoda operite voće i odstranite peteljke (ostavite 3 lepe jagode po strani za ukrašavanje). Pomešajte jagode sa šećerom i ispasirajte. Dodajte višnjevaču ili sok od višanja i mutite još malo.

2

Za mus od čokolade otopite čokoladu u činiji, na pari, povremeno promešajte. Postepeno dodajte mleko u tečnu čokoladu i mešajte sve dok ne dobijete ujednačeni krem bez gromuljica. Izvadite činiju iz vodene kupke i ostavite da se smesa ohladi na sobnoj temperaturi.

3

Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom i Burbon vanila aromatizovanim šećerom i pažljivo umešajte u ohlađeni čokoladni krem. Belance umutite u čvrst sneg pa dodajte kašiku šećera i još malo umutite i pažljivo (nikako mikserom) umešajte prvo jednu polovinu, a potom ostatak u smesu, koja treba da ostane vazdušasta (ne mešajte predugo niti prejako). Sada u 6 visokih čaša sipajte naizmenično mus i smesu od jagoda, završite sa belim musom i ukrasite polutkama jagoda.