Flag

Batida de Coco torta

1 Torta
Srednje teško
60
Torta koja pruža fantastično iskustvo.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Četvrtasti kalup (25 x 11 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Mućeno testo
150 gmekog margarina ili maslaca
150 gšećera
1 bočica/eDr. Oetker Arome ruma
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
2 komadajaja
2 komadažumanca
150 gpšeničnog brašna
2 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
20 gkakao praha
2 - 3 kašika/emleka
Kokos smesa
2 komadabelanaca
100 gšećera u prahu
175 gkokosovog brašna
4 kašika/elikera od kokosa (Batide de Coco)
Nadev
2 komadabanana/e
1 kašikasoka od limuna
4 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
600 gslatke pavlake hladne
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
4 kašika/elikera od kokosa (Batide de Coco)
Dodatno
25 gkokosovog brašna
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pripremite

Ispecite kokos kolač dan pre filovanja. Prvo zagrejte rernu. Podmažite kalup i obložite papirom za pečenje.

2

Mućeno testo

Penasto umutite maslac ili margarin muteći mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i aromu, tako da dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje i žumance, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom, prosejte i dodajte naizmenično sa mlekom, kratko muteći srednjom brzinom.

3

Kokos smesa

Čvrsto umutite belanca muteći mikserom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom. Umutite tako čvrsto da ostane vidljiv zarez nožem. Prosejte šećer u prahu i dodajte kratko muteći najvećom brzinom. Pažljivo dodajte kokosovo brašno i liker, muteći najmanjom brzinom. Sipajte jednu dobru trećinu testa u kalup i poravnajte. Preko toga sipajte smesu od kokosa i takođe poravnajte, prekrijte preostalim testom, ponovo poravnajte. Pecite na rešetki od rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon 20 minuta pečenja zasecite kolač oštrim nožem ca. 2 cm duboko po dužini. Nakon pečenja ostavite kolač da odstoji još 10 minuta u kalupu, na rešetki. Pomoću papira za pečenje odvojite kolač od kalupa i ostavite ga da se ohladi na rešetki. Pažljivo odstranite papir i kolač ravnomerno presecite dva puta uspravno.

4

Nadev

Oljuštite banane, 1 ½ sitno iseckajte i poprskajte sa malo limunovog soka. Potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom. Rastvorite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Pomešajte prvo 4 kašike slatke pavlake sa želatinom, potom sjedinite sa preostalom pavlakom. Kratko mešajući dodajte liker. Na kraju 1/3 krema od pavlake pomešajte sa seckanim bananama. Nanesite po polovinu fila sa bananama na oba bočna sečena dela kolača. Kolač ponovo sastavite i blago pritisnite.

5

Premažite kolač sa preostalom pavlakom, ostavite da odstoji u frižideru 1-2 sata. Preostalu polovinu banana isecite na kolutiće, premažite sa malo limunovog soka. Pre serviranja ukrasite kolač kolutićima banane i kokosovim brašnom.