Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Batida de Coco torta

Fantastično iskustvo

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Batida de Coco torta

Četvrtasti kalup (25 x 11 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Mućeno testo:

150 g mekog margarina ili maslaca
150 g šećera
1 bočica Dr. Oetker Arome ruma
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
2 jaja
2 žumanceta
150 g pšeničnog brašna
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
20 g kakao praha
2 - 3 kašika/e mleka

Kokos smesa:

2 belanaca
100 g šećera u prahu
175 g kokosovog brašna
4 kašika/e likera od kokosa (Batide de Coco)

Nadev:

2 banana/e
1 kašika soka od limuna
4 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
600 g slatke pavlake hladne
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera
4 kašika/e likera od kokosa (Batide de Coco)

Dodatno:

25 g kokosovog brašna

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Ispecite kokos kolač dan pre filovanja. Prvo zagrejte rernu. Podmažite kalup i obložite papirom za pečenje.

2

Mućeno testo

Penasto umutite maslac ili margarin muteći mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i aromu, tako da dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje i žumance, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom, prosejte i dodajte naizmenično sa mlekom, kratko muteći srednjom brzinom.

3

Kokos smesa

Čvrsto umutite belanca muteći mikserom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom. Umutite tako čvrsto da ostane vidljiv zarez nožem. Prosejte šećer u prahu i dodajte kratko muteći najvećom brzinom. Pažljivo dodajte kokosovo brašno i liker, muteći najmanjom brzinom. Sipajte jednu dobru trećinu testa u kalup i poravnajte. Preko toga sipajte smesu od kokosa i takođe poravnajte, prekrijte preostalim testom, ponovo poravnajte. Pecite na rešetki od rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

recipe.preparation.gas o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon 20 minuta pečenja zasecite kolač oštrim nožem ca. 2 cm duboko po dužini. Nakon pečenja ostavite kolač da odstoji još 10 minuta u kalupu, na rešetki. Pomoću papira za pečenje odvojite kolač od kalupa i ostavite ga da se ohladi na rešetki. Pažljivo odstranite papir i kolač ravnomerno presecite dva puta uspravno.

4

Nadev

Oljuštite banane, 1 ½ sitno iseckajte i poprskajte sa malo limunovog soka. Potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom. Rastvorite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Pomešajte prvo 4 kašike slatke pavlake sa želatinom, potom sjedinite sa preostalom pavlakom. Kratko mešajući dodajte liker. Na kraju 1/3 krema od pavlake pomešajte sa seckanim bananama. Nanesite po polovinu fila sa bananama na oba bočna sečena dela kolača. Kolač ponovo sastavite i blago pritisnite.

5

Premažite kolač sa preostalom pavlakom, ostavite da odstoji u frižideru 1-2 sata. Preostalu polovinu banana isecite na kolutiće, premažite sa malo limunovog soka. Pre serviranja ukrasite kolač kolutićima banane i kokosovim brašnom.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste