Batida de Coco torta

Fantastično iskustvo

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Batida de Coco torta

Četvrtasti kalup (25 x 11 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Mućeno testo:

150 g mekog margarina ili maslaca
150 g šećera
1 bočica/e Dr. Oetker Arome ruma
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
2 jaja
2 žumanceta
150 g pšeničnog brašna
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
20 g kakao praha
2 - 3 kašika/e mleka

Kokos smesa:

2 belanaca
100 g šećera u prahu
175 g kokosovog brašna
4 kašika/e likera od kokosa (Batide de Coco)

Nadev:

2 banana/e
1 kašika soka od limuna
4 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
600 g slatke pavlake hladne
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera
4 kašika/e likera od kokosa (Batide de Coco)

Dodatno:

25 g kokosovog brašna

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Ispecite kokos kolač dan pre filovanja. Prvo zagrejte rernu. Podmažite kalup i obložite papirom za pečenje.

2

Mućeno testo

Penasto umutite maslac ili margarin muteći mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i aromu, tako da dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje i žumance, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom, prosejte i dodajte naizmenično sa mlekom, kratko muteći srednjom brzinom.

3

Kokos smesa

Čvrsto umutite belanca muteći mikserom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom. Umutite tako čvrsto da ostane vidljiv zarez nožem. Prosejte šećer u prahu i dodajte kratko muteći najvećom brzinom. Pažljivo dodajte kokosovo brašno i liker, muteći najmanjom brzinom. Sipajte jednu dobru trećinu testa u kalup i poravnajte. Preko toga sipajte smesu od kokosa i takođe poravnajte, prekrijte preostalim testom, ponovo poravnajte. Pecite na rešetki od rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon 20 minuta pečenja zasecite kolač oštrim nožem ca. 2 cm duboko po dužini. Nakon pečenja ostavite kolač da odstoji još 10 minuta u kalupu, na rešetki. Pomoću papira za pečenje odvojite kolač od kalupa i ostavite ga da se ohladi na rešetki. Pažljivo odstranite papir i kolač ravnomerno presecite dva puta uspravno.

4

Nadev

Oljuštite banane, 1 ½ sitno iseckajte i poprskajte sa malo limunovog soka. Potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom. Rastvorite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Pomešajte prvo 4 kašike slatke pavlake sa želatinom, potom sjedinite sa preostalom pavlakom. Kratko mešajući dodajte liker. Na kraju 1/3 krema od pavlake pomešajte sa seckanim bananama. Nanesite po polovinu fila sa bananama na oba bočna sečena dela kolača. Kolač ponovo sastavite i blago pritisnite.

5

Premažite kolač sa preostalom pavlakom, ostavite da odstoji u frižideru 1-2 sata. Preostalu polovinu banana isecite na kolutiće, premažite sa malo limunovog soka. Pre serviranja ukrasite kolač kolutićima banane i kokosovim brašnom.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: