Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Baršunasti džem od bobičastog voća na švedski način

Interesantna kombinacija sa marcipanom

oko 1 džem

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Baršunasti džem od bobičastog voća na švedski način

Sastojci:

450 g borovnica pasiranih (ca. 750 g)
450 g malina pasiranih (ca. 750 g)
100 g marcipana
1 ravna kašičica cimeta mleveni
500 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Džemfixa 2:1

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Proberite borovnice, operite ih, ostavite da se ocede i propasirajte kroz sito. Proberite maline i propasirajte ih kroz sito. Odmerite po 450 g pasiranih bobica. Marcipan isecite na sitne kocke.

2

Priprema

Pire od voća, marcipan i cimet u dubljoj šerpi dobro izmešajte sa Džemfixom i šećerom. Kuvajte stalno mešajući na jakoj vatri dok smesa ne provri, potom uz stalno mešanje kuvajte najmanje 3 minuta i skinite s vatre. Eventualno skinite penu i odmah sipajte u pripremljene tegle do vrha. Zatvorite poklopcima na navoj, okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.