Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Bakina štrudla sa jabukama

Štrudla sa jabukama po starom receptu

1 Štrudla

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Bakina štrudla sa jabukama

Tepsija 30 x 40 cm:

malo masnoće

Testo za štrudlu:

200 g pšeničnog brašna
1 prstohvat soli
75 ml mlake vode
50 g mekog margarina ili maslaca ili 3 kašike jestivog ulja

Fil:

1 kiselkasta jabuka
75 g margarina ili maslaca
50 g hlebnih mrvica (prezle)
50 g suvog grožđa
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
50 g oljuštenog, seckanog badema
½ ravna kašičica cimet
rendana kora limuna

Preliv:

3 kašike šećera
750 ml mleka (3/4 l)
1 kesica Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju.

2

Testo za štrudlu:

Prosejte brašno u činiju. Dodajte preostale sastojke i preradite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom u glatko testo. U manjoj šerpi prokuvajte vodu, prospite je i obrišite šerpu. Na dno šerpe stavite papir za pečenje. Položite testo na njega dok je šerpa još vruća, poklopite i ostavite testo da se odmori oko 30 minuta. Za fil oljuštite jabuke, isecite ih na četvrtke, očistite i sitno iseckajte. Pomešajte ih sa cimetom i rendanom limunovom korom. Otopite margarin ili maslac. Razvijte testo na velikoj kuhinjskoj krpi ili stolnjaku, koje ste prethodno posuli brašnom. Premažite testo tankim slojem otopljenog maslaca, a potom ga ručno razvucite u pravougaonik (ca. 70 x 50 cm). Ukoliko si ivice deblje, odsecite ih. Sada premažite testo sa dve trećine preostalog otopljenog maslaca i pospite ga hlebnim mrvicama, pritom sa svih strana ostavite slobodan rub od oko 3 cm.Jedno za drugim preko toga rasporedite jabuke, suvo grožđe, šećer, Burbon vanilin šećer i bademe. Slobodne rubove sa kraćih strana preklopite preko fila. Pomoću krpe uvijte testo u rolat, ovog puta polazeći od duže strane. Na krajevima dobro pritisnite.Sada štrudlu položite polukružno na tepsiju, koju ste prethodno podmazali, i premažite otopljenim maslacem. Stavite da se peče.

Gornji i donji grejači: približno 180°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 160°C (prethodno zagrejati rernu)

Umetanje: srednja

Peći: otprilike 45 Min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

3

Nakon 30 minuta pečenja premažite štrudlu preostalim otopljenim maslacem. Nakon pečenja stavite tepsiju na rešetku da se hladi. Servirajte štrudlu po želji hladnu ili toplu.

4

Preliv:

Pripremite puding prema uputstvu sa kesice, ali sa 750 ml mleka. Nakon kuvanja ga prespite u posudu za sos i servirajte uz toplu štrudlu.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Bakina štrudla sa jabukama

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 2kJ
1kcal
Masti 6.2g 0.4g
Ugljeni hidrati 4.1g 0.3g
Proteini 3.1g 0.2g