Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Aspik u čaši

Sastojci

Sastojci

Za recept Aspik u čaši

Sastojci:

4 jaja tvrdo kuvana
3 peršuna (grančica)
10 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
900 ml supe od povrća
250 g šargarepe sitno seckane
125 ml vina belog suvo
4 - 5 kašika/e vinskog sirćeta belog
sveže mleveni crni biber
1 konzerva kukuruza šećerca (neto 140 g) ili zamrznutog

Priprema

Priprema

1

Priprema

Oljuštite jaja i isecite na kolutove. Peršun operite, osušite i sitno iskidajte. Potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže.

2

Stavite supu od povrća da provri. U njoj kuvajte šargarepu oko 10 min, procedite je i sačuvajte supu. Sada dodajte kukuruz (ukoliko koristite zamrznuti) i kuvajte ga oko 5 minuta, pa takođe procedite i sačuvajte supu.

3

Odmerite 750 ml (3/4 l) supe.

4

Želatin blago istisnite i mešajući rastopite u vrućoj supi. Dodajte vino i sirće. Tečnost dobro posolite i pobiberite.Kukuruz iz konzerve dobro ocedite.

5

U 4 veće čaše (najmanje 0,3 dcl) sipajte po 1-2 kašike tečnosti, tako da je dno potpuno pokriveno. Stavite čaše u frižider dok se tečnost ne stegne.

6

Nakon toga u svaku čašu stavite po jedan sloj šargarepe, prekrijte je tečnošću i stavite čaše ponovo na 5 minuta u frižider.

7

Sada stavite jedan sloj kukuruza, pokrijte tečnošću i vratite na 5 min u frižider. 1-2 koluta jaja i malo peršuna stavite u čaše, prelijte tečnošću i ponovo vratite u frižider. Postupite na isti način sve dok ne potrošite sve sastojke. Ostavite čaše najmanje 3 sata u frižideru pre služenja!

0 Odabrali ste