Flag

Arepas

6 Porcija/e
Jednostavno
45
Slani zalogaji punjeni junećim vratom, slaninom i kuvanim pasuljem.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Pecivo
1 šoljavode tople
1 kašičicaDr. Oetker Praška za pecivo
1 kašikaulja
1 kašičicasoli
135 gpalente (instant)
110 gpšeničnog brašna (belo)
Fil
otprilike 400 gjunećeg vrata
50 gslanine
1 glavicapraziluka (veća, beli deo)
1 režanjbelog luka
200 mlparadajza pasiranog
1 komadpaprike (žuta)
1 kašičicasuvog začina
1 kašičicasveže mlevenog crnog bibera
100 gpasulja kuvanog
4 kašika/eulja
Za serviranje
kačkavalj rendani
spanać mladi
ajvar
Picture - Dr. Oetker Praška za pecivo
1

U posudu za mešanje sipati sve sastojke za pecivo i mešati mikserom sa nastavcima za testo. Kada se dobije kompaktno testo podeliti ga na 6 jednakih jufki i ostaviti da odstoje 10 minuta prekrivene krpom.

2

Odstojale jufke istanjiti rukama na debljinu od oko 1,5 cm. Premazati ih uljem i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10 do 15 minuta.

3

Pečeno pecivo prekriti čistom pamučnom krpom i ostaviti da se hladi.

4

U zagrejanom tiganju propržiti slaninu isečenu na tanke komadiće dok ne postane hrskava. Dodati praziluk isečen na kolutove i pržiti dok ne omekša. Za to vreme iseći meso na što manje komade i začiniti ga suvim začinom i biberom. U omekšali praziluk dodati meso i tako pržiti još nekih 10 minuta. Nakon toga naliti sa pasiranim paradajzom i ostaviti da krčka barem 20 minuta, odnosno koliko je potrebno da meso omekša. Pred kraj dodati pasulj, papriku seckanu na kockice i sitno seckan beli luk.

5

Sveže arepe (pecivo) iseći tako da se napravi „džep“ koji se nadeva toplim filom i ostalim dodacima za serviranje, po želji.