Flag

Ananas-marcipan kolač

1 kolač
Jednostavno
40
Za četvrtasti uski kalup 25 x 11 cm.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolač možete da prelijete i čokoladnom glazurom. Rastopite 150 g čokolade za kuvanje i 2 kašičice ulja na pari na slaboj vatri. Ohlađen kolač premažite time i ostavite da se glazura stegne.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Četvrtasti kalup (25 x 11 cm)
malo masnoće
pšenično brašno
Mućeno testo
1 konzervaananasa u komadićima (neto 135 g)
150 gmarcipana sirovog
140 gmekog margarina ili maslaca
140 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
3 komadajaja
240 gpšeničnog brašna
1,5 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Dodatno
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Prvo zagrejte rernu. Podmažite četvrtasti kalup (25 x 11 cm) i pospite ga brašnom. Dobro ocedite komadiće ananasa i velike komade usitnite.

2

Mućeno testo

Iseckajte marcipan, stavite ga u činiju za mućenje i dobro izmešajte mikserom (metlice za mućenje). Dodajte mekani margarin ili maslac i sve umutite najvećom brzinom tako da dobijete ujednačenu smesu. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so, neprestano muteći, sve dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom iz dva puta muteći kratko srednjom brzinom. Na kraju dodajte komadiće ananasa pažljivo muteći najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u donjem delu rerne i pecite.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da odstoji još 10 minuta u kalupu i potom ga istresite na rešetku da se ohladi. Pre serviranja ga pospite šećerom u prahu.

  • Kolač možete da prelijete i čokoladnom glazurom. Rastopite 150 g čokolade za kuvanje i 2 kašičice ulja na pari na slaboj vatri. Ohlađen kolač premažite time i ostavite da se glazura stegne.