Flag

Alpski burgeri

1 Pecivo
Srednje teško
60
Pripremite prelepe burgere za sedeljke sa društvom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Isecite hleb kao tortu na 8 parčića. Pre sečenja u svako parče zabodite po jedan dugački drveni štapić. Možete slobodno da ga pripremite dan ranije.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
papir za pečenje
obruč kalupa za torte (Ø 20 cm)
Kvasno testo
450 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
150 mlvode mlake
150 gkisele pavlake
2 kašika/ejestivog ulja npr.maslinovo
0,5 kašičicešećera
1 kašičicasoli
1 kašičicazačina za picu
Nadev
2 komadajaja
200 gkačkavalja npr. Gauda
250 gzelene salate
3 komadaparadajza
6 komadarotkvice
100 gkisele pavlake
50 gfeta sira izmrvljenog
200 gšunke dimljene u listićima
3 komadamaslina/e seckane
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Testo

Prosejte brašno u činiju i dobro pomešajte sa kvascem. Preostale sastojke dodajte i mutite kratko mikserom (nastavci za mešenje) najmanjom brzinom, potom najvećom brzinom oko 5 mintua, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji na toplom mestu dok se vidno ne uveća. U međuvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje i postavite obruč kalupa odozgo. Testo još jednom kratko promesite na radnoj površini. Oblikujte testo u kuglu, položite u pripremljeni kalup i blago pritisnite. Premažite površinu vodom i ostavite testo pokriveno na toplom mestu da još jednom nadođe, dok se vidno ne uveća. U međuvremenu zagrejte rernu. Stavite tepsiju u donju trećinu rerne.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pažljivo odstranite obruč kalupa, prevucite hleb sa papirom za pečenje na rešetku da se hladi.

2

Nadev

Skuvajte jaja. Isecite kačkavalj na parčiće željene veličine. Očistite i operite Ajsberg salatu, paradajz i rotkvice, ocedite. Jaja, paradajz i rotkvice isecite na listiće. Pomešajte pavlaku sa izmrvljenom fetom i sitno seckanim maslinama. Presecite hleb tri puta vodoravno i premažite 3 kriške namazom sa maslinama. Potom ih obložite po želji šunkom, kačkavaljem, jajima, salatom, paradajzom i rotkvicama. Spojite kriške hleba i prekrijte četvrtom, gornjom kriškom.

  • Isecite hleb kao tortu na 8 parčića. Pre sečenja u svako parče zabodite po jedan dugački drveni štapić. Možete slobodno da ga pripremite dan ranije.