Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Baking Powder

Preliv za tortu prozirni

Dodatkom voćnog soka ili vode sa Dr. Oetker prelivom za torte se dobija prozirna glazura za sve voćne torte. Sa Dr. Oetker prelivom za torte svako voće ostavlja sjajan utisak. Jednostavan je u pripremi, sigurno uspeva i brzo se steže. Sadržaj kesice je uz dodatak šećera dovoljan za 250 ml tečnosti.

 

 

1

Način pripreme:

Sadržaj kesice pomešati sa 2 ravne kašike (30 g) šećera u dubljem sudu. Postepeno dodavati 250 ml vode, uz neprestano mešanje, da se ne bi napravile grudvice. Smešu uz neprestano mešanje zagrevati do tačke ključanja (da ne provri) i nastaviti sa mešanjem na laganoj vatri, još oko 1 minut. Ostaviti da se kratko prohladi, 8-10 minuta. Ukoliko se previše stegne, možete ga ponovo zagrejati. Kada preliv počne da želira, naneti na tortu od sredine ka krajevima. Površina se brzo steže. Kada se preliv ohladi, tortu možete seći.

2

Savet:

Ako želite preliv u boji, vodu zamenite voćnim sokom. Sok od višnje najbolje je razrediti sa vodom u jednakoj razmeri. Ako koristite kompot od kajsije, breskve ili šljive iz konzerve, treba dodati još tri kašike tečnosti.

Alergeni

Na pakovanjima naših proizvoda, svi sastojci koji u sebi sadrže alergene označeni su podebljanim velikim slovima, u skladu sa zakonskom regulativom i lako su uočljivi i čitljivi.

Više detalja o proizvodu

Količina: 12g