Flag

Žele desert od voćnog čaja

1 Porcija
Jednostavno
40
Desert sa želatinom od voćnog čaja.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Poslužite desert uz Dr. Oetker šlag penu.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
6 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
500 mlvode
80 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
150 gribizli smrznutih (ili mešanog bobičastog voća)
2 kesicevoćnog čaja crvenog
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Priprema

Želatin potopite prema uputstvu sa ambalaže. Stavite vodu da prokuva. Dodajte voćni čaj i ostavite da odstoji oko 10 minuta, potom izvadite kesice čaja. Želatin istisnite i rastvorite u vrućem čaju. Pomešajte šećer i Burbon vanilin šećer sa čajem. 2/3 tečnosti sipajte u visoke dezertne čaše i ostavite da odstoje u frižideru najmanje 1 sat, da se tečnost stegne. Smrznute ribizle (ili mešano voće) rasporedite preko žele smese, prelijte preostalom tečnošću i vratite u frižider da odstoji još najmanje 2 sata. Desert ukrasite po želji.

  • Poslužite desert uz Dr. Oetker šlag penu.