Flag

Voćni kapkejk

12 Porcija/e
Srednje teško
30
Kapkejk sa belom čokoladom i malinama
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Osnova
180 gbrašna (tip 400 meko)
160 gšećera
0,5 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
150 gmalina
2 komadajaja
140 mlulja
100 mlvode
Krem
2 kesiceDr. Oetker Šlag pene
100 mlmleka
100 gbele čokolade
Dekoracija
malina
sveža menta
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
1

Pomešati sve suve sastojke osim šećera. U blender (seckalici) usitniti maline.

2

Žicom umutiti jaja i šećer, pa dodati ulje i vodu. Pomešati umućenu smesu sa suvim sastojcima i malinama.

3

Sipati u kalupe za pečenje do 2/3 zapremine kalupa. Peći na 170 stepeni, bez ventilatora, 18-20 minuta. Pečeni su kada se na dodir testo ulegne, a zatim odmah vrati u pravobitni oblik.

4

Umutiti šlag sa mlekom i u to lagano sipati istopljenu i prohlađenu belu čokoladu. Dobro promešati.

5

Ohladiti kapkejkove i naneti krem uz pomoć dresir kese. Ukrasiti malinama i listićima sveže mente.