Flag

Veknice sa mlevenim mesom

1 Tepsija
Srednje teško
60
Punjeno testo sa mlevenim mesom u obliku veknica.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
papir za pečenje
Nadev
1 malacrvenih paprika (oko 160 g)
250 gmešanog mlevenog mesa
1 komadjaje
30 gparadajza koncentrata
3 kašika/ehlebnih mrvica
1 kašičicasoli
sveže mleveni crni biber
Kvasno testo
450 gdinkel (spelt) brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičicasoli
1 komadbelance
200 gkisele pavlake
6 kašika/ejestivog ulja npr. maslinovog
6 kašika/emleka
Dodatno
1 komadžumance
1 kašikamleka
malosusama
kačkavalj rendani
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Pripremite

Prepolovite papriku, očistite od semenki, odstranite bele zidove. Dobro je operite, ostavite da se ocedi i sitno je iseckajte.

2

Nadev

Dobro sjedinite mleveno meso, papriku, jaje, paradajz, hlebne mrvice, so i biber.


Kvasno testo

Prosejte brašno u činiju i pažljivo sjedinite sa kvascem. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom 2 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Pokrijte ga i ostavite da odstoji na toplom mestu dok se vidno ne uveća. Obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte rernu. Još jednom kratko promesite testo na blago pobrašnjenoj radnoj površini, podelite ga na 12 jednakih delova. Svaki deo formirajte u lopticu i na pobrašnjenoj površini oblikujte krug (Ø 12 cm). Na svaki stavite po 1 kašiku nadeva od mlevenog mesa i testo ponovo dobro spojite iznad nadeva, tako da nadev ne može da ispadne. Položite loptice sa spojem na dole na tepsiju. Ostavite ponovo da odstoje pokrivene, dok se vidno ne uvećaju. Umutite žumance sa mlekom i time premažite veknice. Po želji pospite susamom ili rendanim kačkavaljem. Stavite da se peče na srednjoj visini rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite ih sa papirom za pečenje na rešetku i poslužite tople ili hladne.