Flag

Uskršnje zeke

1 kolač
Jednostavno
40
Male uskršnje zeke za Vaše mališane.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kvasno testo
250 gmekog brašna prosejanog
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 prstohvatsoli
60 gmekog margarina ili maslaca
250 mlmleka mlakog
1 komadjaje
1 komadžumance
70 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
rendana kora limuna (1 limuna)
Premazivanje i ukrašavanje
1 komadjaje umućeno
5 gsuvog grožđa (nekoliko zrna)
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Kvasno testo

Brašno dobro pomešajte sa suvim kvascem, dodajte preostale sastojke i muteći mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom oko 5 minuta najvećom brzinom, umesite glatko testo. Ostavite da odstoji pokriveno na toplom mestu, dok se ne udvostruči.Testo blago pospite brašnom, izvadite iz činije i na radnoj površini još jednom kratko promesite. Podelite testo na 10 jednakih delova. Odvojite po 1/3 od svakog za glavice i manje delove za repiće.Velike komade testa oblikujte u rolne, krajeve malo istanjite i oblikujući nogice, malo ih zasecite. Položite rolne kao telo na papirom za pečenje obloženu tepsiju, premažite umućenim jajetom i malo razvucite krajeve.Komadiće testa za glavice oblikujte poput suze. Na oštrim krajevima zasecite uši i položite glavicu na telo. Testo za repiće oblikujte u kuglice i nalepite na telo. Premažite glavice i repiće umućenim jajetom. Utisnite suvo grožđe u testo kao oči. Ostavite zeke da odstoje na toplom mestu, dok se ne uvećaju za trećinu.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 190 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 170 °C

2

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pospite zeke blago šećerom u prahu.Odgovarajući proizvodi:Suvi kvasac Vanilin šećer