Flag

Torta sa čokoladnim filom

1 Torta
Jednostavno
60
Čokoladni san - torta sa filom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
100 gmaslaca
6 komadajaja
200 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
150 gpšeničnog brašna
100 gDr. Oetker Gustin
50 gkakao praha (neslađenog)
Fil
1 kesicaDr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade
300 mlmleka
100 gmaslaca
Posipanje
1 kašikakakao praha (neslađenog)
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade
1

Priprema

Otopite maslac i ostavite da se ohladi. Penasto umutite jaja, muteći mikserom najvećom brzinom oko 1 minut. Pomešajte šećer, vanilin šećer i so i dodajte u umućena jaja u roku od 1 minuta, zatim mutite još 2 minuta. Pomešajte brašno sa gustinom i kakao prahom, dodajte u smesu iz dva puta, muteći najmanjom brzinom. Na kraju pažljivo umešajte ohlađeni maslac. Sipajte testo u kalupa sa štipaljkom (26cm, podmazano dno i obloženo papirom za pečenje) i poravnajte. Stavite da se peče na rešetki.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerneKoru odvojite od kalupa i istresite na rešetku, odstranite papir za pečenje i ostavite je da se ohladi. Presecite je dva puta vodoravno.

2

Pripremite fil prema uputstvu sa ambalaže, maslac dodajte po želji. Položite donju koru na tacnu za torte. Premažite je sa 1/3 fila, preklopite srednjom korom i premažite 1/2 preostalog fila, preklopite gornjom korom i blago pritisnite. Preostalim filom premažite tortu odozgo i sa strane i ukrasite. Po želji pospite kakao prahom.