Flag

Torta sa bobičastim voćem

10 Porcija/e
Jednostavno
40
Mala torta s kremom od Ricotta sira i jogurta i nadevom od crvenog voća
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit
150 gmekog maslaca
175 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
malorendane kore limuna
1 prstohvatsoli
3 komadajaja
150 gkrem sira
225 gglatkog brašna
2,5 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
30 gDr. Oetker Gustin
Krema od Ricotte i jogurta
250 gRikote sira
250 gjogurta
140 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
maloarome limuna
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
250 mlslatke pavlake umućene
150 komadajagoda velikih
Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Dr. Oetker Boja za kolače plava
Nadev
125 gborovnica
125 gmalina
125 gjagoda prepolovljenih
Za posipanje
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Picture - Dr. Oetker Boja za kolače plava
1

Biskvit

Mikserom (metlicama) penasto umitite maslac, šećer, vanilin šećer, koricu limuna i so. Pojedinačno umešajte jaja. Potom umešajte krem sir. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i gustinom i umešajte kutlačom.

2

Dno kalupa za torte (Ø 20 cm) obložite papirom za pečenje. Ulijte smesu i poravnajte je. Stavite kalup na rešetku u donju polovinu prethodno zagrejane rerne. Električna rerna: 180°C Vreme pečenja: 60 Min.

3

Krem od Ricotte i jogurta

Varjačom pomešajte sastojke za krem i podelite krem na tri dela. Jedan deo krema obojite plavom i crvenom jestivom bojom tako da boja odgovara boji borovnica. Plavi deo premažite po podlozi za tortu i stavite borovnice. Na to stavite srednju podlogu i lagano pritisnite. 1/3 krema obojite crvenom jestivom bojom tako da boja odgovara boji malina. Kremom premažite srednju podlogu za torte i stavite maline. Stavite na to gornji deo podloge i lagano pritisnite. Ostatak krema obojite crvenom jestivom bojom tako da boja izgleda poput boje jagoda. Kremom premažite gornju podlogu za torte i stavite jagode. Stavite tortu na hladno. Tortu pre posluživanja lagano pospite šećerom u prahu.