Flag

Tart od tikvica i plavog patlidžana

1 Tepsija
Srednje teško
60
Rafiniran i tart sa plavim patlidžanom i tikvicama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija za tart (Ø 28 cm)
malo masnoće
Mešeno testo
175 gpšeničnog brašna
na vrh nožaDr. Oetker Prašak za pecivo
50 gmaslaca ili margarina
125 gkrem sira sa začinskim biljem
1 ravna kašičicasoli
0,5 ravne kašičicebibera
Nadev
30 ghlebnih mrvica (prezli)
1tikvica (oko 300 g)
1 komadplava patlidžana (oko 300 g)
Preliv
1 komadluka
1 konzervaparadajza (neto 400 g)
50 gparadajza koncentrata
125 gkrem sira sa začinskim biljem
2 komadajaja
4 ravne kašičiceDr. Oetker Gustin
malosoli
sveže mleveni crni biber
slatka mlevena paprika
origano
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju.

2

Mešeno testo

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom, dok ne dobijete ujednačeno testo. 2/3 testa na blago pobrašnjenoj radnoj površini razvijte u okruglu ploču (Ø 29 cm), obložite time tepsiju i blago pritisnite po rubovima. Koru više puta izbodite viljuškom i predpecite testo (preostalo testo ostavite da stoji u frižideru, uvijeno u prozirnu foliju).

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja ostavite koru da se malo prohladi. Preostalo testo formirajte u rolnu, položite preko kore kao rub i povucite oko 2 cm na gore duž tepsije.

3

Nadev

Pospite predpečeno testo hlebnim mrvicama. Tikvice i plavi patlidžan operite, odsecite krajeve. Isecite na tanke listiće (velike parčiće eventualno prepolovite).

4

Preliv

Oljuštite luk i sitno iseckajte. Komadiće paradajza pomešajte sa koncentratom paradajza, sirom i jajima pomoću metlice za sneg. Dodajte i dobro sjedinite gustin i začine, na kraju dodajte luk. Poslažite povrće naizmenično poput krovnih crepova preko kore, pritom između slojeva nanesite oko 2/3 preliva. Preostali preliv nalijte odozgo i pecite.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Tart nakon pečenja ostavite još 10-tak minuta da se prohladi, tek potom ga isecite i servirajte. Po želji pospite svežim origanom.