Flag

Švarcvald šnite

1 kolač
Srednje teško
40
Omiljena torta na nov način - Švarcvald šnite.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Biskvitno testo
2 komadajaja
50 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
50 gpšeničnog brašna
0,5 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kašikakakao praha
1 kašikaDr. Oetker Gustin
Mešeno testo
150 gpšeničnog brašna
na vrh nožaDr. Oetker Prašak za pecivo
50 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
100 gmekog margarina ili maslaca
1 kašikavode
Fil od višanja
1 teglakompota od višanja (neto 350 g)
1 kesicaDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
25 gšećera
250 mlsoka od višanja (iz kompota)
Fil od pavlake
500 gslatke pavlake
2 kesiceDr. Oetker Kremfixa
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
3 kašika/evišnjevače
Dodatno
3 - 4 kašika/edžema od višanja
3 kašika/evišnjevače
50 gčokolade za kuvanje strugane
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Priprema

Zagrejte rernu. Podmažite polovinu tepsije (20 x 30 cm) i obložite je papirom za pečenje, pritom papir na otvorenim stranama tepsije savijte više puta i oblikujte rub.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja, muteći mikserom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom oko 1 minut. Šećer pomešajte sa vanilin šećerom, dodajte u jaja u roku od 1 minuta i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, gustinom i kakao prahom, prosejte i dodajte u smesu kratko muteći. Testo nanesite na hartijom obloženi deo tepsije, poravnajte i pecite na sredini rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit pažljivo odvojite i istresite na papir za pečenje posutu šećerom, ostavite da se ohladi sa papirom sa kojim se pekao.

3

Mešeno testo

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje), prvo najmanjom, potom najvećom brzinom. Testo razvijte na papiru za pečenje u pravougaonik 30 x 20 cm, prevucite sa papirom na tepsiju i testo više puta izbodite viljuškom. Tepsiju stavite na sredinu rerne i pecite.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Koru prevucite sa papirom na rešetku i ostavite da se ohladi.

4

Fil od višanja

Dobro ocedite višnje, pritom sačuvajte sok i odmerite 250 ml (1/4 l). Pripremite preliv prema uputstvu sa kesice sa šećerom i sokom od višnje. Umešajte višnje i ostavite da se ohladi. Stavite koru od mešenog testa na tacnu i premažite džemom. Pokrijte biskvitnom korom i pomoću četkice je nakvasite višnjevačom.

5

Fil od pavlake

Umutite pavlaku sa Kremfixom i vanilin šećerom. Na kraju kratko muteći dodajte višnjevaču. Sipajte pavlaku u špric za ukrašavanje sa okruglim nastavkom (Ø 12 mm). Našpricajte po dužim stranicama po jednu debelu traku pavlake. Takođe jednu debelu traku pavlake našpricajte i po sredini, tako da između traka od pavlake ostane mesta za fil od višanja. Pomoću kašike rasporedite fil od višanja između traka od pavlake. Po potrebi povećajte visinu traka od pavlake.


Pospite šnite struganom čokoladom. Držite ih na hladnom mestu sve do služenja. Pre služenja ih eventualno pospite šećerom u prahu.