Flag

Sunce od vanile i pomorandže

1 Porcija
Srednje teško
30
Ukusan desert od vanile i pomorandže.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
200 gbele čokolade
200 mlslatke pavlake
1 kašičicaDr. Oetker Arome vanila
2 kesiceDr. Oetker Želatin beli mleveni
6 kašika/evode hladne
sok od pomorandže (1 pomorandže)
2 kesiceDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kesicaDr. Oetker Šlag pene
120 mlhladnog mleka
Dr. Oetker Boja za kolače žuta
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
1

Sok od jedne pomorandže pomešati sa narendanom korom, dodati dve kesice burbon vanile i kuvati kratko da se šećer rastopi. Natopiti želatin da nabubri, istopiti ga i umešati u sok od pomorandže. Sipati u silikone prečnika 2 cm. Ostaviti u frižider da se stegne.

2

Zagrejati slatku pavlaku, (da ne proključa) dodati u vruću pavlaku komadiće bele čokolade i sjediniti. Natopiti želatin da nabubri, istopiti ga i umešati u toplu belu čokoladu i pavlaku. Dodati jednu kašičicu arome vanile. Sipati u silikone oblika polulopti, prečnika 5 cm, ne do vrha. Ostaviti u frižider da se stegne, nakon pola sata, u sredinu ubaciti žele od pomorandže i ostaviti da se zajedno stegnu još sat vremena.

3

Servirati dekorisano umućenim šlagom, obojenim žutom bojom.