Flag

Šnite sa jagodama

1 kolač
Jednostavno
40
Za sve ljubitelje jagoda - šnite na drugačiji način.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Mućeno testo (za tepsiju 25 x 20 cm)
200 gmekog maslaca
100 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
4 komadažumanca
150 gmekog brašna
2 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
3 kašika/emleka
Premazivanje
4 komadabelanaca
180 gšećera
Krem
375 mlslatke pavlake (3/8 l)
2 kašika/emarmelade od jagoda
2 kašika/ešećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
4 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
sok od limuna (1 limuna)
500 gjagoda očišćenih, sitno seckanih
Posipanje
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Priprema

Penasto umutite maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, pa postepeno dodajte žumanca. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte preko umućenog maslaca i umutite dodajući mleko. Nanesite testo na tepsiju (podmazanu i obloženu papirom za pečenje). Umutite belanca, postepeno dodajte šećer i umutite u čvrst sneg. Ravnomerno premažite preko testa i pecite u donjoj polovini prethodno zagrejane rerne.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

2

Za krem umutite slatku pavlaku sa marmeladom, šećerom u prahu i vanilin šećerom. Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice, zagrejte ga sa sokom od limuna i umešajte u slatku pavlaku. Pažljivo dodajte jagode. Koru prepolovite, jednu polovinu premažite kremom i poklopite drugom polovinom. Ostavite da odstoji u frižideru oko 2 sata.Kada se krem stegne, isecite kolač na šnite željenje veličine i pospite šećerom u prahu.