Flag

Riblja čorba sa pomorandžom

1 čorba
Jednostavno
60
Idealno za letnje dane - Dr. Oetker recept.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Možete da koristite i zamrznute riblje filete. Odledite ih pre upotrebe prema uputstvu sa ambalaže.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
500 gribljih fileta (npr. list)
90 gšargarepe
1 komadpomorandže/i
750 mlsupe od povrća, bistre (kocka)
1 kašikaDr. Oetker Gustin
1 čašakisele pavlake
malosoli
neštoestragona ili komorače u listićima
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Pripremite

Operite riblje filete pod tekućom, hladnom vodom, obrišite ih kuhinjskim ubrusom i iseckajte na kockice. Očištite šargarepu i isecite na tanke kolutiće. Operite pomorandžu vrelom vodom, dobro je obrišite, tanko je oljuštite i koru isecite na sasvim fine trake ili izrendajte koru. Iscedite pomorandžu.

2

Priprema

Skuvajte supu od kocke, kada provri dodajte seckanu ribu i kolutiće šargarepe, poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko 5 minuta. Dobro pomešajte sok od pomorandže, gustin i pavlaku, umešajte u supu pomoću varjače, kratko prokuvajte i posolite po ukusu. Operite listiće estragona ili komorača, osušite ih i grubo iseckajte. Malo pre serviranja dodajte listiće estragona ili komorača zajedno sa korom od pomorandže u čorbu i promešajte.

  • Možete da koristite i zamrznute riblje filete. Odledite ih pre upotrebe prema uputstvu sa ambalaže.