Flag

Reliš od celera, rotkvica i paprike

1 Reliš
Jednostavno
40
Sjajan dodatak jelima - reliš od više vrsta povrća.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Servirajte reliš uz ribu ili meso sa roštilja.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
500 gbelog celera
400 grotkvice
500 gpaprike žute
500 mlvina belog
400 mlsok od jabuke bistrog
500 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 2:1
malosoli
malobibera
maloslatke aleve paprike
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 2:1
1

Priprema

Celer operite, očistite, ocedite i sitno iseckajte, odmerite 500 g. Rotkvice operite, očistite i sitno iseckajte, odmerite 400 g. Papriku prepolovite, očistite od semenki i belih končića, operite i sitno iseckajte, odmerite 500 g. Odmerite sok od jabuke i vino.

2

Povrće, vino i sok, šećer i Džemfix pomešajte u loncu za kuvanje, stavite da se kuva, mešajte neprestano dok ne provri, a potom uz povremeno mešanje kuvajte 10 minuta. Začinite po sopstvenom ukusu, ca. 1/3 reliša ispasirajte i stavite sve zajedno da još jednom prokuva. Odmah napunite pripremljene tegle do vrha, zatvorite poklopcem na navoj. Napunjene tegle odmah okrenite naopako i u tom položaju ostavite oko 5 minuta.

  • Servirajte reliš uz ribu ili meso sa roštilja.