Flag

Prolećni čitni

1 čitni
Jednostavno
40
Uz roštilj, pečenje ili pekarski krompir.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Poslužite uz mlade krompiriće ili roštilj.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
600 gkajsija
200 gjabuka
300 gšargarepe
300 gmladog luka
400 mlvina belog
400 mlsoka od pomorandže
500 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 2:1
malosoli
malobibera
kari mleveni
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 2:1
1

Priprema

Kajsije operite, ocedite, prepolovite, očistite, sitno iseckajte i odmerite 600 g. Jabuke operite, oljuštite, očistite i sitno iseckajte, odmerite 200 g. Šargarepu očistite, isecite na fine štapiće, odmerite 300 g. Mladi luk očistite, operite, prepolovite po dužini, iseckajte na sitne kolutiće, odmerite 300 g. Odmerite vino i sok od pomorandže. Sve sastojke pomešajte u loncu za kuvanje, dok ne provri mešajte neprestano, a potom uz povremeno mešanje kuvajte 10 minuta. Skinite s vatre, začinite po sopstvenom ukusu sa solju, biberom i karijem, eventualno ½ količine ispasirajte i stavite da sve još jednom provri. Odmah napunite pripremljene tegle do vrha, zatvorite poklopcem na navoj. Napunjene tegle odmah okrenite naopako i u tom položaju ostavite oko 5 minuta.

  • Poslužite uz mlade krompiriće ili roštilj.