Flag

Potkovice

1 kolač
Jednostavno
40
Brzo i jednostavno, kolači za svaki dan.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Pripremite duplu količinu, jer se keksići u kutiji mogu čuvati do 2-3 nedelje. Keksićima možete dati i dodatnu voćnu notu, ako u testo dodate 1 kašičicu rendane kore pomorandže.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
2 komadabelanaca
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
50 gmlečne čokolade rendane
150 glešnika mlevenih
Ukrašavanje
20 - 25 gčokolade za kuvanje
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

Priprema

Umutite belance u veoma čvrst sneg, kratko muteći dodajte šećer i Burbon vanilin šećer. Pažljivo dodajte čokoladu i mlevene lešnike. Sipajte testo u špric sa okruglim nastavkom i na 2 tepsije (podmazane, obložene papirom za pečenje) našpricajte potkovice (oko 4 x 5 cm). Stavite tepsije jednu za drugom u rernu da se potkovice ispeku.Vreme pečenja: oko 20 minuta po tepsiji.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 140 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 120 °C


Nakon pečenja keksiće prevucite sa papirom za pečenje na rešetku i ostavite da se ohlade. Otopite čokoladu na pari. Po želji ukrasite potkovice "ekserima", a donju stranu keksića premažite čokoladom.

  • Pripremite duplu količinu, jer se keksići u kutiji mogu čuvati do 2-3 nedelje. Keksićima možete dati i dodatnu voćnu notu, ako u testo dodate 1 kašičicu rendane kore pomorandže.