Flag

Pizza štanglice

8 štanglica/e
Srednje teško
60
Pica na nov način u obliku štanglica.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
400 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičicašećera
2 kašičicesoli
200 mlvode mlake
4 kašika/ejestivog ulja
Fil
malokečapa
8 lista/listovašunke kuvane
8 lista/listovakačkavalja npr. Gauda
16 kolutićakobasica ili salame
nekolikoparadajza sitno iseckanih
malozačina za picu
Premazivanje
malokečapa
1 komadjaje umućeno
Posipanje
malosoli morske grube
malozačina za picu
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Priprema testa

Pomešajte brašno sa suvim kvascem, dodajte preostale sastojke, umesite glatko testo. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji oko 30 min. Podelite testo na 8 delova podjednake veličine i razvaljajte svaki na pobrašnjenoj radnoj površini u ploču ovalnog oblika, debljine oko 2 mm. Blago premažite ploče kečapom i na svaku stavite po jedan list šunke, dva koluta salame, list kačkavalja i komadiće paradajza. Pospite začinom za picu. Testo po dužini preklopite ka sredini, tako da se stranice preklope. Položite štanglice na papirom za pečenje obloženu tepsiju. Pomešajte kečap sa umućenim jajetom i time premažite štanglice. Po želji pospite grubom solju i začinom za picu. Pecite na sredini prethodno zagrejane rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C