Flag

Pita sa jabukama i šljivama

1 Tepsija
Srednje teško
40
Sočna i ukusna pita sa jabukama i šljivama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kvasno testo
200 mlmleka
50 gmargarina ili maslaca
375 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
50 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
1 komadjaje
Puding krem
300 gslatke pavlake
400 mlmleka
4 - 5 kašika/ešećera
2 kesiceDr. Oetker Pudinga sa ukusom slatke pavlake
Voćni nadev
otprilike 1 kgšljive
400 gjabuka npr. Boskop, Elstar (kiselkaste)
2 kašika/edžema od kajsije
20 gbadema iseckanog na listiće
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Puding krem

Pripremite puding prema uputstvu sa kesice, ali sa slatkom pavlakom i mlekom.

2

Voćni nadev

Operite šljive i jabuke, ocedite ih i osušite. Šljivama izvadite koštice, polovine gore zasecite. Jabuke oljuštite, iseckajte na četvrtine, izvadite koštice i iseckajte popreko na tanke kriške.

3

Kvasno testo

U maloj posudi ugrejte mleko i u njemu rastopite maslac ili margarin. Prosejte brašno u posudu i pažljivo ga pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte ostale sastojke, toplu mješavinu od mleka i masnoće, pa mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko mesite najnižom brzinom, a potom najvećom brzinom otprilike 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Ostavite da odstoji dok se vidno ne uveća. Testo malo pobrašnite pa ga na radnoj ploči još jednom kratko izmesite. Testo izvaljajte na namaštenoj tepsiji (40 x 30 cm), a ispred testa postavite višestruko presavijenu aluminijsku foliju. Kad se puding ohladi, ravnomerno ga razmažite po testu. Testo s kremom ostavite da naraste toliko dok se njegov volumen ne poveća vidno. U međuvremenu pripremite voće.Iseckane jabuke i šljive poslažite dijagonalno kao crepove (šljive okrenite unutrašnjom stranom prema gore) na krem. Gurnite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C

4

Džem od kajsija protisnite kroz sito. Pomoću četkice za kolače premažite još vrući kolač i pospite bademima.