Flag

Pionono

12 Porcija/e
Srednje teško
50
Vazdušasto testo sa karamel filom i svežim malinama
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
5 komadajaja
50 gbrašna
60 gšećera
rendana kora limuna
1 prstohvatsoli
0,5 kesiceDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
30 gmargarina sa maslacem
Karamel fil
100 gšećera
30 gmargarina
30 gmargarina sa maslacem
400 mlpavlake mlečne, neutralne
50 mlmleka
2 kašika/eDr. Oetker Gustin
0,5 komadalimuna
2 kašika/emalteksa
50 mlkonjaka
Dekoracija
malošećera u prahu
Dr. Oetker Šlag pena
malina
nana sveža
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Šlag pena
1

Razdvojiti belanca i žumanca i umutiti sneg od belanaca sa malo soli. Kada sneg postane gust dodati šećer, kašiku po kašiku, mešato dok se potpuno ne sjedini. Nakon toga dodati umućena žumanca uz stalno mešanje.

2

U drugoj posudi pomešati brašno, vanilin šećer, rendanu koru limuna i prašak za pecivo. Uz lagano mešanje špatulom umešati suve sastojke u smesu od jaja.

3

Razliti u standardni pleh, obložen papirom za pečenje, i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 10 do 15 minuta, odnosno dok testo ne porumeni.

4

Izvaditi iz rerne i prebaciti na čistu kuhinjsku krpu a papir skinuti. Prekriti drugom krpom i ostaviti da se hladi na rešetci od rerne.

5

Za to vreme u šerpi odgovarajuće veličine karamelizovati šećer za fil i dodati margarin. Sve mešati polovinom limuna nabodenog na viljušku. Kada se sav margarin istopi dodati pavlaku i deo mleka. Kuvati uz mešanje dok se sav karamelizovani šećer ne istopi. U preostalom mleku rastopiti gustin i uz mešanje dodati u šerpu sa ostalim sastojcima. Na kraju dodati malteks i konjak. Kuvati dok se ne dobije gust krem. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

6

Premazati pečeno testo karamel kremom i urolati kao svaki drugi rolat.

7

Iseći na kolutove i servirati dekorisano šlagom i malinama.