Flag

Pikantne buhtle

otprilike 24 Peciva
Jednostavno
60
Buhtle sa umakom od kisele pavlake.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kvasno testo
500 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
2 komadajaja
1 prstohvatsoli
200 mlkefira ili jogurta
150 gsira posnog svežeg (10% m.m.)
50 gsira ementalera rendanog
1 prstohvatšećera
Nadev
4 glavicemladog luka srednje veličine
600 gspanaća ili zelja
malobibera
malosoli
2 komadajaja tvrdo kuvana
100 gfeta sira
50 gsira ementalera rendanog
malojestivog ulja
Umak
250 gkisele pavlake
20 gzačinskog bilja duboko smrznutog ili sveže naseckanog
malosoli
1 kašikakečapa
2 komadakiselih krastavčića sitno naseckana
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Priprema

Dobro pomešajte brašno s kvascem. Dodajte mlak jogurt ili kefir i ostale sastojke pa mikserom (nastavci za mešenje) izradite testo. Pokrijte i ostavite na toplom da nadođe dok se ne udvostruči.

2

Za nadev sitno naseckajte luk i propržite ga na ulju dok ne postane staklast. Dodajte blanširani spanać ili zelje, biber i so, pa uz mešanje dalje pržite još minut. Skinite s vatre i pustite da se ohladi. Jaja naseckajte na komadiće i dobro ih umešajte zajedno sa fetom, koju ste iseckali na kockice. Testo razvaljajte na debljinu oko 6 cm i podelite na 24 komada iste veličine.

3

Pobrašnite ruke, razvucite komadiće testa i na njih stavite malo nadeva. Rubove testa uzdignite i pažljivo pritisnite iznad nadjeva. Tako pripremljene buhtle stavljajte u podmazan kalup za nabujak ili đuveč tepsiju. Neka odstoje na toplom oko 30 minuta pa stavite kalup u donju polovinu zagrejane pećnice.

Pozicija rešetke: donja polovina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C

4

Za umak dobro izmešajte sve sastojke i poslužite ga s buhtlama.

5

Sa nadevom od kobasica

Sitno naseckane kobasice od mešanog mesa (250 g) pomešajte sa 20 g duboko zamrznutog italijanskog začinskog bilja, uz dodatak 1 jajeta, 3 šampinjona naseckana sitno i 50 g narendanog sira ementalera.