Flag

Orijentalni kolač

1 kolač
Srednje teško
40
Orijentalni kolač sa glazurom i urmama.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto indijskih oraha možete da koristite i obične orahe.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Uski četvrtasti kalup
malo masnoće
pšenično brašno
Biskvitno testo
200 gkrompira brašnjavi
150 gIndijskog oraha
100 gurmi sušene (bez koštice)
100 gpšeničnog brašna
25 gDr. Oetker Gustin
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
4 komadajaja
125 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 komadrendane kore limuna (1 limuna)
1 kašičicakardamoma mlevenog
0,5 kašičiceđumbira mlevenog
Glazura
100 gšećera u prahu
nekolikourmi sušenih (bez koštica)
nekolikoIndijskog oraha
3 kašičicesoka od limuna
na vrh nožakardamoma mleveni
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Priprema

Stavite krompir da se kuva u vodi. Kada proključa kuvajte još ca. 20 minuta. Oljuštite krompir, fino ga izgnječite viljuškom i ostavite da se ohladi.Indijski orah po želji sameljite ili sitno iseckajte. Urme isecite na tanke kružiće. Stavite sve zajedno u činiju za mućenje, dodajte brašno, gustin, prašak za pecivo i začine i sve dobro promešajte pomoću viljuške, tako da se krompir i urme lepo rasporede.Podmažite kalup i pospite ga brašnom.

2

Za biskvitno testo penasto umutite jaja mikserom u roku od 1 mintua. Pomešajte šećer sa vanilin šećerom i korom limuna i dodajte u roku od jednog minuta u umućena jaja, potom mutite još 2 minuta.Sipajte penu od jaja na pripremljenu smesu sastojaka i pažljivo sjedinite pomoću varjače (više ne mutite mikserom!!!) Sipajte testo u kalup i stavite da se peče na rešetki u donjem delu rerne.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 170 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 150 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.Orijentalni kolač nakon pečenja ostavite da se ohladi oko 10 minuta u kalupu, potom ga istresite na rešetku obloženu papirom za pečenje.

3

Glazura

Urme i orahe isecite na tanke listiće.Šećer u prahu sa sokom od limuna i kardamonom mešajte dok ne dobijete gustu glazuru. Premažite glazurom još topao kolač i dekorativno rasporedite urme i orahe. Ostavite da se ohladi.

  • Umesto indijskih oraha možete da koristite i obične orahe.