Flag

Okruglice s makom

1 kolač
Jednostavno
40
Brzo i jednostavno pripremite slatko pecivo sa makom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Krompiriovo testo
400 gkuvanog krompira oguljenog brašnastog
50 gomekšalog maslaca ili margarina
1 komadjaje
1 komadžumance
1 prstohvatsoli
200 gglatkog brašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Nadev
200 gmaka mlevenog
150 gšećera
200 mlmleka
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
malocimeta
rendana kora limuna
0,5 bočica/eDr. Oetker Arome ruma
50 gmaslaca
Premazivanje
1 komadbelance umućeno
Posipanje
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
1

Skuvajte krompir, ogulite ga i ostavite da se ohladi. Ohlađene krompire narendajte u činiju za mućenje. Dodajte maslac, jaje, žumance i so. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte preko smese i mikserom (nastavci za mešenje) umesite testo. Ostavite jedan sat na hladnom. Za nadev pomešajte mak sa šećerom.

2

Zakuvajte mleko sa Burbon vanilin šećerom, cimetom, limunovom koricom, aromom i maslacem. Skinite s vatre i umešajte mešavinu šećera i maka. Nadev razmažite po plitkom tanjiru i ostavite da se hladi. Od testa oblikujte valjak, debljine 5 cm i isecite ga na 1 cm debele parčiće. Parčiće razvijte oklagijom na debljinu od oko 4 mm.

3

Kašikom rasporedite nadev po pločama testa. Testo prebacite preko nadeva i lagano pritisnite. Okruglice sa zamotanom stranom prema dole položite na tepsiju za kolače, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.

4

Premažite belancetom. Tepsiju za kolače gurnite na sredinu zagrejane rerne. Po isteku pola predviđenog vremena pečenja okrenite okruglice

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Pečene okruglice pospite šećerom u prahu.