Flag

Od 1 napravi 3: Testo od sira i ulja

1 kolač
Srednje teško
40
Napravite tri ukusna recepta za testo.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Četvrtasti uski kalup (20 cm), kuglof kalup (Ø 18 cm) i kalup sa štipaljkom (Ø 20 cm)
malo masnoće
Ukupna količina testa od sira i ulja
300 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
125 gšvapskog sira ili kisele pavlake
6 kašika/emleka
6 kašika/ejestivog ulja npr. suncokretovog
75 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
Lešnik hleb - Fil
6 kapiDr. Oetker Arome ruma
1 komadbelance
100 gmlevenih lešnika
1 kašikašećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
2 kašika/edžema od kajsije
1 komadžumance
1 kašikamleka
Punjeni kuglof - Nadev
20 gcitronata (kandiranog ili ušećerenog limuna)
50 gsuvog grožđa
25 goljuštenog, seckanog badema
2 kašika/emleka
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
Kolač sa jabukama - Nadev
250 gjabuka
10 gsuvog grožđa
1 kašičicašećera
10 gmaslaca
Kolač sa jabukama - Glazura
50 gšećera u prahu prosejanog
1 kašikasoka od limuna
malobadema seckanog za posipanje
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite kalupe.

2

Testo sa sirom i uljem

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i umutite sve mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. (Ne mesite preduge, inače će testo postati lepljivo!)Podelite testo na tri dela i preradite prema sledećim receptima. Male kalupe za kolače stavite zajedno na rešetku u donjem delu rerne i pecite prema uputstvima.

3

1) Lešnik hleb

1/3 testa razvijte na radnoj površini, blago posutoj brašnom, u pravougaonik 18 x 30 cm.

4

Fil za Lešnik hleb

Umutite aromu ruma sa belancetom. Pomešajte lešnik sa šećerom i vanilin šećerom i dodajte u belance. Ploču testa prvo namažite džemom od kajsije, onda filom od lešnika. Namotajte od kraće strane i stavite u četvrtasti uski kalup. Umutite žumance sa mlekom, time premažite rolat i zasecite u cik-cak po površini, oko ½ cm duboko.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite hleb da se prohladi u kalupu, odvojite od kalupa i istresite na rešetku da se hladi.

5

2) Punjeni kuglof

Citronat sitno iseckajte, pomešajte sa preostalim sastojcima i umesite u 1/3 testa od sira i ulja i stavite testo u kalup za kuglof. Podešavanje rerne i vreme pečenja vidi gore.Kolač ostavite da odstoji 10 minuta u kalupu, odvojite ga, istresite na rešetku i ostavite da se ohladi. Po želji pospite šećerom u prahu.

6

3) Kolač sa jabukama

1/3 testaod sira i ulja razvijte na dnu kalupa sa štipaljkom.Nadev: Oljuštite jabuke, isecite na četvrtke, očistite i isecite na oko ½ cm debele kriške. Koru ravnomerno obložite jabukama, pospite šećerom i suvim grožđem, maslac u komadićima pobacajte preko toga.Podešavanje rerne i vreme pečenja vidi gore.Kolač ostavite da odstoji 10 minuta u kalupu, odvojite ga i ostavite da se ohladi.

7

Glazura

Pomešajte šećer u prahu sa sokom od limuna, tako da dobijete gusto tečnu glazuru. Time poprskajte kolač i ostavite glazuru da se stegne.