Flag

Mini lenje pite

6 Porcija/e
Srednje teško
45
Porodična druženja uz mini lenje pite.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
300 gbrašna
300 gšećera
120 gmasti
2 komadajaja (cela)
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 kesicaDr. Oetker Cimet šećera
200 gvišanja
6 komadajabuka
20 gcimeta
100 gpšeničnog griza
100 gšećera
50 gšećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer

Pomešati brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo, dodati jaja i mast, pa zamesiti testo u kompaktnu masu. Dobijeno testo razvući oklagijom i obložiti mini kalupe za pitu.


Oguliti jabuke i iseći ih na kockice, pomešati ih sa cimet šećerom i izdinstati ih na tihoj vatri.


Na podlogu od testa sipati 1 supenu kašiku griza pa napuniti tartove do vrha sa višnjama, preko višanja posuti šećer, pa preko šećera jos malo griza. U ostale kalupe sipati dinstane jabuke, preko jabuka šećer.


Razvući ostatak testa i zatvoriti kalupe, testo gore izbušiti viljuškom, pa mini lenje pite peći 15-20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: 180 °C


Ispečene i ohlađene tartove izvaditi iz kalupa, pa preko pite sa višnjama posuti šećer u prahu, a preko pita sa jabukama cimet.