Flag

Marmelada od bresaka

otprilike 1 Marmelada
Jednostavno
40
Tradicionalno i jednostavno pripremite marmeladu.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
100 g bresaka možete da zamenite sa 100 ml likera od bresaka. U tom slučaju liker dodajete po završetku kuvanja, a pre nalivanja u tegle.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1000 gbresaka očišćenih
350 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 3:1
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 3:1
1

Priprema

Breskve operite, prepolovite, odstranite košticu, sitno iseckajte i odmerite 1 kg. Po želji voće pomešajte sa belim ili smeđim šećerom, dodajte Džemfix 3:1 i dobro sjedinite. Ukoliko koristite smeđi šećer, marmelada će imati blago karamelasti ukus. Kuvajte na jakoj vatri i neprestano mešajte, sve dok smesa ne provri. Stalno mešajući kuvajte još 1 - 3 minuta, u zavisnosti od toga, da li želite da sačuvate komadiće voća ili želite da se voće „raspadne", potom skinite lonac sa šporeta. Pripremljene tegle odmah napunite do vrha, zatvorite ih poklopcima na navoj, okrenite ih naopako i ostavite tegle da tako odstoje oko 5 minuta. Nema dodatne pasterizacije.

  • 100 g bresaka možete da zamenite sa 100 ml likera od bresaka. U tom slučaju liker dodajete po završetku kuvanja, a pre nalivanja u tegle.