Flag

Mafini od kikirikija i karamela

1 kolač
Jednostavno
40
Zanimljiva kombinacija ukusa karamela i kikirikija.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Dr. Oetker probna kuhinja preporučuje pripremu mafina u električnoj rerni. U testo možete umešati i kašičicu mlevenog cimeta, po ukusu.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
100 gkikirikija nesoljenog
175 mlmleka
50 mljestivog ulja npr. suncokretovog
1 komadjaje srednje veličine
1 pakovanjeDr. Oetker Čokoladni mafini
12 komadaKaramel bombona mekanih (soft tofee bomobone)
Picture - Dr. Oetker Čokoladni mafini
1

Priprema

Papirnate korpice za mafine, priložene uz pakovanje mešavine za kolače, rasporedite na tepsiju za pečenje i zagrejte rernu.

2

Testo

Kikiriki grubo iseckajte. Sipajte u posudu za mućenje Dr. Oetker mešavinu za testo i dodajte joj mleko, ulje i jaje. Mutite mikserom (metlicom za šne) dok ne dobijete glatko testo. Na kraju umešajte usitnjeni kikiriki. Uz pomoć dve kašike napunite testom kalupčiće za mafine. Svaku karamelu isecite na 3-4 komadića pa ih ubodite u testo.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Premestite mafine sa tepsije na rešetku i pustite da se ohlade u kalupima.

  • Dr. Oetker probna kuhinja preporučuje pripremu mafina u električnoj rerni. U testo možete umešati i kašičicu mlevenog cimeta, po ukusu.