Flag

Kuglof

12 Porcija/e
Srednje teško
60
Poslastica koja se tradicionalno voli
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
3 komadajaja
300 gšećera
250 mlulja
100 gsuvog grožđa
200 mlcrnog vina
350 gbrašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesicaDr. Oetker Cimet šećera
50 grendane čokolade
50 gmargarina za premazivanje
100 gprezli
Dekoracija
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Odvojiti belance od žumanca. Umutiti polovinu šećera sa žumancimam dodati kesicu cimet šećera. Kada se dobije glatka masa dodati ulje i nastavi mešanje.

2

Belanca dobro umutiti, pa dodati ostatak šećera da se dobije gust sneg.

3

Sneg od belanaca prebaciti u posudu sa žumancima i sve se lagano promešati. Dodati suvo grožđe i vino i sve dobro promešati. Uz mešanje dodati brašno i prašak za pecivo.

4

Modlu za kuglof premazati margarinom i posuti prezlama.

5

U modlu sipati pola mase, pa posuti rendanom čokoladom, a zatim preko dodati ostatak mase.

6

Peći na 175 stepeni 60 minuta. Izvaditi kuglof iz modle dok je vruć. Posuti prah šećerom.