Flag

Kolač sa đumbirom i pomorandžama

1 kolač
Srednje teško
40
Krem kolač sa likerom od pomorandže.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ne pronađete li kandirani đumbir, možete ga zameniti nekim drugim sušenim slatkim voćem.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
300 gmekog brašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
100 gotopljenog maslaca
4 komadajaja
150 gšećera u prahu
100 mlCointreau-a (likera od pomorandže)
100 gsitno naseckanog kandiranog đumbira
50 goraha (mlevenih)
50 gčokolade (rendane)
Za natapanje
125 mlkakao napitka (1/8 l)
50 mlCointreau-a (likera od pomorandže)
Krem
200 gomekšale mlečne čokolade
100 gomekšalog maslaca ili margarina
60 mlCointreau-a (liker od pomorandže)
Posipanje
malokakao
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pomešajte brašno i prašak za pecivo pa prosejte u činiju. Redom dodajte ostale sastojke, pa mikserom (metlicama) mešajte dok ne dobijete glatko testo. Ulijte ga u kalup za kolače (24 x 24 cm) koji ste prethodno pokrili masnim papirom, pa ga uz rub kalupa izvucite prema gore. Kalup gurnite u donju polovinu zagrejane rerne.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C

2

Ostavite kolač u kalupu da se ohladi pa ga tankim nožem pažljivo odvojite od ruba kalupa i istresite na rešetku za kolače. Čačkalicom izbodite ohlađeno testo. Pomešajte kakao i Cointreau i poprskajte kolač.

3

Za krem kratko kremasto umutite (2 minuta) čokoladu s maslacem i likerom. Polovinom krema premažite kolač. Ostatak krema stavite u špric sa srednjim glatkim nastavkom i na kolač našpricajte tufne. Ostavite kolač na hladnom i pred posluživanja pospite kakaom.

  • Ne pronađete li kandirani đumbir, možete ga zameniti nekim drugim sušenim slatkim voćem.