Flag

Jagoda-Tiramisu

1 Porcija
Jednostavno
40
Interesantna poslastica sa jagodama.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ostavite 6 jagoda neispasirano, za dekoraciju neposredno pre služenja.
Recipe Tips
Možete da ga pripremite i dan ranije, tada će keks lepo da se opusti.
Recipe Tips
U voćnu smesu možete da dodate i 2 kašike Amaretto likera.
Recipe Tips
Umesto svežih možete da koristite i smrznute jagode. Odledite ih pre upotrebe.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
500 gjagoda
100 gkeksa sa bademom (Amarettini keksići) ili 1 pakovanje piškota
1 kesicaDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
3 kašika/ešećera
4 kašika/evode hladne
400 gslatke pavlake
2 kesiceDr. Oetker Kremfixa
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
250 gsira Mascarpone
150 gjogurta (3,5 % mm)
40 gšećera u prahu
Dodatno
malopistaća seckanog (1 kašika)
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Priprema

Jagode operite, ocedite, očistite i ispasirajte. Poslažite Amarettini (ili piškote) jedan pored drugog u plitkoj, četvrtastoj posudi (oko 30 x 20 cm). Preliv za torte pomešajte sa šećerom u maloj šerpi i razmutite sa hladnom vodom. Dodajte pire od jagoda u zamućeni preliv. Sada stavite da kratko prokuva uz neprestano mešanje. Ostavite 2 kašike želea od jagode po strani za ukrašavanje. Preostali žele od jagode odmah rasporedite preko Amarettinija (ili piškota). Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom i šećerom. Mascarpone sjedinite sa jogurtom i šećerom u prahu, dodajte slatku pavlaku i ravnomerno nanesite krem preko smese od jagoda. Preostali žele od jagoda nabacajte po površini Mascarpone krema i dekorativno razvucite uz pomoć drške od kašike. Ostavite da odstoji u frižideru najmanje 4 sata pre služenja.

  • Ostavite 6 jagoda neispasirano, za dekoraciju neposredno pre služenja.
  • Možete da ga pripremite i dan ranije, tada će keks lepo da se opusti.
  • U voćnu smesu možete da dodate i 2 kašike Amaretto likera.
  • Umesto svežih možete da koristite i smrznute jagode. Odledite ih pre upotrebe.