Flag

Jabuka krokant kuglof

1 kolač
Srednje teško
40
Nešto drugačiji kuglof - krokant kuglof.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kuglof (Ø 18)
malo masnoće
pšenično brašno
Krokant od oraha
1 kašikamaslaca
50 gšećera
50 goraha seckanih
Kvasno testo
50 mlsok od jabuke
50 gmekog margarina ili maslaca
200 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
50 gšećera
1 komadjaje
125 gkisele pavlake (20% mm)
Dodatno
1 komadjabuka (oko 125 g)
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Pripremite

Za krokant od oraha, stavite u jednu šerpicu maslac, šećer i orahe da se karamelizuju i neprestano mešajte. Sipajte smesu na alu-foliju i ostavite da se ohladi. Za testo zagrejte sada sok od jabuke u maloj šerpi i u njemu otopite margarin ili maslac.

2

Kvasno testo

Prosejte brašno u činiju i dobro ga pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte ostale sastojke i toplu mešavinu soka i masnoće i mikserom (nastavci za mešenje) sve dobro umesite prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom oko 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo pokriveno da odstoji na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup i pospite brašnom. Zagrejte rernu. Usitnite krokant od oraha. Jabuku oljuštite, isecite na četvrtke, očistite i iseckajte na sitne kockice. Pomešajte sa krokantom i umesite u testo.Sipajte testo u kalup za kuglof. Kalupom kratko lupnite po radnoj površini, kako bi se eventualno „komadi testa" izjednačili i ostavite da odstoji još 10 minuta.Stavite kalup na rešetku i pecite u rerni.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da odstoji još 10 minuta u kalupu i potom ga pažljivo odvojite od kalupa i istresite na rešetku da se ohladi. Pre serviranja ga pospite šećerom u prahu.