Flag

Izvrnuti kapkejkovi sa kruškama i jabukama

12 Porcija/e
Srednje teško
50
Kapkejk u karamel sosu sa voćem.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Podloga
200 gbrašna
100 gšećera
50 gputera/maslaca
1 komadjaje
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Karamel
200 gšećera
malovode
Voćni sloj
1 komadkruške
2 komadajabuka
slatke pavlake
slatke pavlake
1 kesicaDr. Oetker Cimet šećera
200 gšećera
50 goraha
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pomešati brašno sa praškom za pecivo. Dodati ih iz dva puta u šećer, hladan puter i jaje koji su već sjedinjeni.

2

Mesiti da se sve lepo ne ujednači. Ostaviti kratko u frižider da se odmori.

3

Kada se testo odmori, rastanjiti ga na malo brašna i seći okrugle oblike, prečnika modle u kojoj će se peći.

4

Karamelizovati šećer sa malo vode. Jabuke i kruške iseći na kockice.

5

Sipati u svaki kalup karamel (utrošiti polovinu karamela), pa kockice kruške i jabuke, posuti sve cimet šećerom i onda preko rasporediti testo.

6

Peći na 170 stepeni, 30-35 minuta.

7

U ostatak karamela sipati seckane orahe i izliti u pleh da se stegne.

8

Sačekati da se kapkejkovi malo ohlade, pa ih izvaditi i servirati ukrašene slatkom pavlakom i karamelom sa orasima.