Flag

Holandske princes krofne

12 Porcija/e
Srednje teško
40
Za sve obožavaoce čokolade princes krofne na drugačiji način.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
100 mlulja
200 mlvode
180 gbrašna oštrog
3 komadajaja
Krem
3 komadažumanca
300 mlmleka
5 kašika/ešećera
3 kašika/ebrašna
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 kesicaDr. Oetker Šlag pene
Čokoladni preliv
300 gčokolade za kuvanje
100 mlslatke pavlake
Dekoracija
Dr. Oetker Dekor Kakao mrvice
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
Picture - Dr. Oetker Dekor Kakao mrvice
1

U šerpu odgovarajuće veličine nasuti ulje i vodu i ostaviti da provri, skloniti sa vatre i uz mešanje dodati brašno da se dobije kompaktna glatka masa bez grudvica. Prebaciti iz šerpe u posudu za mešanje i ostaviti da se smlači, a nakon toga uz mešnje mikserom dodavati, po malo, umućena jaja dok se ne dobije glatko mekano testo.

2

Dresir džakom na pleh obložen papirom formirati krofne ne veće od veličine oraha. Peći u rerni na 200 stepeni dok ne porumene, oko 30 minuta. Nakon pečenja ostaviti krofne da se potpuno ohlade.

3

U šerpi odgovarajuće veličine ugrejati 2 dl mleka dok ne proključa. U posudu za mešanje sipati ostatak mleka, brašno, vanilin šećer i žumanca i sve uz mešanje prebaciti u šerpu sa ključalim mlekom. Kuvati kratko, uz mešanje dok se ne dobije glatki krem. Prebaciti u drugu posudu i ostaviti da se ohladi.

4

Umutiti šlag sa 1 dl mleka. Kada se krem ohladi mikserom sjediniti sa šlagom. Hladne krofne filovati dresir džakom tako što se probuši dno i ušprica krem.

5

U šerpi otopiti čokoladu i slatku pavlaku, pa umočiti svaku punjenu krofnu u i ostaviti da se ohladi. Po želji, posuti ih dekorativnim mrvicama.