Flag

Grisini

1 Pecivo
Srednje teško
60
Grickalice za sve prilike - klasični grisini.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Možete da ih napravite 10 dana ranije. Ohlađeno pecivo čuvajte u kutiji sa poklopcem. Obmotajte ih tankim šnitama šunke i servirajte kao predjelo.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
papir za pečenje
Kvasno testo
500 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičicasoli
1 kašičicašećera
5 kašika/emaslinovog ulja
125 mlmleka mlakog
175 mlvode tople
Dodatno
0,5 kašičiceorigana usitnjenog
malosoli grube morske
malosusama
malomaka
0,5 kašičicebosiljka
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Kvasno testo

Prosejte brašno u činiju i pažljivo sjedinite sa kvascem. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Pokrijte ga i ostavite da odstoji na toplom mestu dok se vidno ne uveća. U međuvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte rernu.¼ testa zamesite sa bosiljkom i origanom, oblikujte valjak i podelite na 7 jednakih delova. Preostalo testo podelite na oko 20 jednakih delova. Svaki deo testa oblikujte u 30 cm dugacke grisine, stavite na tepsiju i ostavite jos 20 minuta da nadođu. Premažite sve grisine vodom, a one bez začinskog bilja pospite grubom solju, susamom i makom. Stavite da se peku.

peći: otprilike 20 minuta

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Grisine ne treba da budu mekane, već suve i hrskave. Prevucite ih sa papirom za pečenje na rešetku da se hlade.

  • Možete da ih napravite 10 dana ranije. Ohlađeno pecivo čuvajte u kutiji sa poklopcem. Obmotajte ih tankim šnitama šunke i servirajte kao predjelo.