Flag

Fudbal torta

1 Torta
Srednje teško
60
Torta u obliku fudbalske lopte za male navijače.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Obli, loptasti kalup
malo masnoće
malopšeničnog brašna
Testo
2 komadajaja
100 gšećera
100 gmarcipana sitno seckanog
2 komadajaja
130 gpšeničnog brašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
50 gmaslaca istopljenog, toplog
Fil
2 komadabanana/e očišćene
sok od limuna (1 limuna)
100 gšećera
5 kapiDr. Oetker Arome ruma
2 kašika/eruma
4 kašika/emleka
6 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
maloruma
250 mlslatke pavlake
Premazivanje
250 mlslatke pavlake
1 kašikašećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
Ukrašavanje
malokakao praha prosejanog
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema

U činiju za mešanje staviti jaja i marcipan i mikserom (nastavci za mućenje) umutite u glatku smesu. Dodajte jaja i penasto umutite. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte zajedno sa maslacem. Testo sipajte u podmazan i brašnom posuti obli, poluloptasti kalup (metalnu činiju) i poravnajte. Pecite u donjoj polovini prethodno zagrejane pećnice.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite malo da se prohladi, pa istresite na rešetku da se hladi.

2

Za fil ispasirajte banane, dodajte sok od limuna, šećer, aromu, rum i mleko. Želatin pripremiti prema upustvu sa kesice, zagrejte sa malo ruma i dobro pomešajte sa smesom od banana. Umutite slatku pavlaku i dodajte u fil, kada počne da se želira. Dobro promešajte.Presecite kolač 3 puta vodoravno. Stavite gornji deo u očišćeni kalup u kome se pekao i premažite kremom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite krem i kore. Završite korom i ostavite da odstoji 3 sata u frižideru. Potopite kalup do vrha kratko u vrelu vodu i pažljivo istresite kolač na tacnu.

3

Za premazivanje umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i Kremfixom prema uputstvu sa ambalaže i time premažite kolač sa svih strana.

4

Za ukrašavanje šestougaonu modlu umočite u kakao prah i utisnite šaru u tortu, tako da liči na fudbal. Čuvajte tortu u frižideru sve do služenja.