Flag

Džem od ribizli i crvenog grejfruta

otprilike 1 džem
Jednostavno
40
Kiselkasto i ne mnogo slatko sa ukusom ribizli.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Zavisno od sezone, umesto ribizli možete da upotrebite maline, a umesto grejpa pomorandže.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
800 gcrvenih ribizli očišćenih
600 gpink grejpa (očišćenog voćnog filea)
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 2:1
500 gšećera
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 2:1
1

Pripremite

Ribizle operite, ostavite da se ocede, pa skinite bobice s peteljki. Grejfrute oljuštite, odstranjujući im pritom i belu kožicu. Isecite voćne filete i odmerite 600 g. U loncu dobro izmešajte voće s Džemfixom Extra i šećerom. Na jakoj vatri stalno mešajte, dok ne provri. Stalno mešajući, kuvajte najmanje 3 minuta, pa skinite sa šporeta. Eventualno skinite penu i odmah sipajte do vrha u pripremljene tegle. Zatvorite poklopcima na navoj, okrenite naopako i ostavite da tegle odstoje otprilike pet minuta. Vratite ih u normalan položaj i odložite u špajz.

  • Zavisno od sezone, umesto ribizli možete da upotrebite maline, a umesto grejpa pomorandže.