Flag

Čokoladno srce

1 kolač
Srednje teško
40
Čokoladni kolač za sve ljubitelje čokolade.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto mlevenim lešnicima, tortu možete da ukrasite i listićima badema.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Srcasti kalup (Ø 24 cm)
malo masnoće
Mućeno testo
125 gmekog margarina ili maslaca
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
3 komadajaja
125 gpšeničnog brašna
2 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
100 gčokolade za kuvanje (grubo rendana)
Fil
100 gnugata ili krem tabla
500 gslatke pavlake za kuvanje
2 kesiceDr. Oetker Kremfixa
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
Ukrašavanje
100 gmlevenih lešnika (grubo mleveni)
nekolikočokoladnih srca punjenih nugatom (npr. "Milka")
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite kalup.

2

Mućeno testo

Mekani margarin ili maslac stavite u činiju za mućenje i dobro izmešajte mikserom (metlice za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so neprestano muteći, sve dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i umešajte u testo muteći kratko srednjom brzinom. Na kraju dodajte rendanu čokoladu. Sipajte testo u srcasti kalup i poravnajte.Stavite kalup na rešetku i pecite na srednjoj visini rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da se prohladi 10 minuta u kalupu, potom ga istresite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi do kraja. U međuvremenu propržite lešnik u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće do zlatno-žute boje i sipajte na plitki tanjir da se ohladi. Kolač presecite jednom vodoravno po sredini.

3

Fil

Grubo usitnite nugat ili krem tablu i otopite na pari na tihoj vatri. Polovinu slatke pavlake umutite sa 1 kesicom Kremfixa prema uputstvu sa kesice. Kratko muteći dodajte otopljeni nugat ili krem tablu i namažite donju koru. Poklopite gornjom korom i blago pritisnite. Preostalu pavlaku umutite sa drugom kesicom Kremfixa i vanilin šećerom. 1/3 pavlake sipajte u špric za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom. Tortu premažite sa preostalom pavlakom i pospite grubo mlevenim lešnicima. Ukrasite tortu tufnama od pavlake i na njih stavite čokoladna srca.

  • Umesto mlevenim lešnicima, tortu možete da ukrasite i listićima badema.