Flag

Čitni sa ananasom i breskvama

1 čitni
Jednostavno
40
Ukusan prilog jelima sa ananasom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Poslužite uz pečenu piletinu ili roštilj.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
900 gananasa
500 gbresaka
200 mlvinskog sirćeta belog
300 mlsoka od pomorandže
2 kašičicekarija mlevenog
500 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 2:1
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 2:1
1

Priprema

Odsecite vrh ananasa, podelite ga na četvrtine i izvadite drvenasti deo iz sredine. Oljuštite ananas, fino ga iseckajte i odmerite 900 g. Breskve operite, prepolovite, odstranite koštice i iseckajte. Odmerite 500 g. Odmerite vinsko sirće i sok od pomorandže. Sve sastojke pomešajte u loncu za kuvanje, dok ne provri mešajte neprestano, a potom uz povremeno mešanje kuvajte 5 minuta. Skinite s vatre i odmah napunite pripremljene tegle do vrha, zatvorite poklopcem na navoj. Napunjene tegle odmah okrenite naopako i u tom položaju ostavite oko 5 minuta.

  • Poslužite uz pečenu piletinu ili roštilj.