Flag

Četvorostruka voćna torta

1 Torta
Srednje teško
40
Torta sa šarenim mešanim voćem.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Rub torte po želji premažite džemom od kajsije i pospite prženim listićima badema.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup za voćne torte
malo masnoće
Testo "sve u jednom"
125 gpšeničnog brašna
2 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 bočica/earome limuna
4 komadajaja
3 kašika/ejestivog ulja npr. suncokretovog
2 kašika/ejabukovog sirćeta
Nadev
50 gbele čokolade
otprilike 500 gmešanog voća npr. nektarine, kivi, kajsije, maline, jagode, borovnice, ribizle
1 kesicaDr. Oetker Pudinga sa ukusom slatke pavlake
250 mlmleka
250 mlsoka od breskve
1 kesicaDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
2 kašika/ešećera (ravne kašike)
299 mlsok od jabuke
50 mlvode
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Priprema

Podmažite kalup. Zagrejte rernu.

2

Testo "sve u jednom"

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo u činiji za mućenje. Dodajte sve preostale sastojke i mutite miskerom prvo najmanjom, potom najvećom brzinom oko 1 minut, tako da dobijete glatko testo. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče na rešetki na srednjem nivou rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi.

3

Nadev

Čokoladu grubo usitnite i otopite na pari na tihoj vatri. Pomoću četkice razmažite po kori i ostavite da se stegne. Operite i očistite nektarine i kajsije, izvadite koštice i isecite ih na tanke kriške. Kivi oljuštite i isecite na kolutove. Maline proberite. Jagode operite, očistite i iseckajte. Borovnice operite i dobro ocedite. Ribizle operite i skinite sa grančica.


Pripremite puding prema upustvu sa ambalaže, ali sa 250 ml mleka i 200 ml soka, nemojte dodavati šećer! Odmah nakon kuvanja sipajte još vruć puding preko kore.


Dekorativno rasporedite voće, ali tako da obrazujete 4 različite četvrtine.

4

Preliv za torte pripremite prema upustvu sa ambalaže, od vode, soka i šećera. Rasporedite ravnomerno preko voća.

  • Rub torte po želji premažite džemom od kajsije i pospite prženim listićima badema.