Flag

Carske mrvice

1 Porcija
Jednostavno
40
Carska poslastica sa suvim grožđem.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Poslužite carske mrvice uz kompot ili kašu od šljiva ili jabuka.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Mrvice
250 mlmleka
125 mlslatke pavlake
70 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
3 komadažumanca
50 gotopljenog maslaca
malosoli
170 gmekog brašna
3 komadabelanaca
Posipanje tokom pečenja
malosuvog grožđa
Posipanje
50 gšećera u prahu
0,5 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Mikserom penasto umutite mleko, pavlaku, šećer, vanilin šećer, žumanca, otopljeni maslac i so. Dodajte brašno postepeno, kašiku po kašiku. Umutite belanca u čvrst sneg i pažljivo varjačom umešajte u smesu. Zagrejte ulje u većem tiganju. Sipajte testo, pospite suvim grožđem i ispecite kao omlet sa obe strane. Pomocu dve viljuške podelite omlet prvo na četvrtine, a potom razdvojite na komadiće, prespite u drugi tiganj i ostavite da odstoji na toplom. Pomešajte šećer i vanilin šećer i time pospite mrvice.

  • Poslužite carske mrvice uz kompot ili kašu od šljiva ili jabuka.