Flag

Čarobna torta

1 Torta
Teško
60
A unutra vas čeka iznenađenje!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Biskvitno testo
50 goljuštenog, mlevenog badema
50 gčokolade za kuvanje
3 komadajaja
2 kašika/evode vrele
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
100 gpšeničnog brašna
0,5 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Fil
4 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
0,5 komadarendane kore pomorandže
200 mlsoka od pomorandže
25 gšećera
600 gslatke pavlake za kuvanje
50 gčokolade za kuvanje
Ukrašavanje
2 kesiceDr. Oetker Šlag pene
250 mlmleka
30 grendane čokolade
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
1

Pripremite

Propržite badem u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće i prespite na tanjir da se ohladi. Fino izrendajte čokoladu. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja sa vrelom vodom pomoću miksera (nastavci za mućenje), muteći oko 1 minut. Pomešajte šećer i vanilin šećer i dodajte u roku od jednog minuta, nastavite da mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, mlevenim bademom i rendanom čokoladom i dodajte postepeno u smesu muteći najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. .

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Izvadite pečenu koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, ostavite da se ohladi pa presecite jednom vodoravno.

3

Fil

Potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže i rastvorite. Pomešajte rastvoreni želatin sa korom od pomorandže, sokom od pomorandže i šećerom. Umutite slatku pavlaku i 2/3 sjedinite sa želatinom, kada ovaj počne da se želira. Donju koru stavite na tacnu, oko nje stavite očišćeni obruč kalupa i namažite pavlakom sa ukusom pomorandže (ostavite 5 kašika po strani). Grubo usitnite čokoladu, otopite na pari, malo je prohladite i pomešajte sa preostalom trećinom pavlake. Sipajte u špric sa okruglim nastavkom i ušpricajte tufne u pavlaku od pomorandže. Poklopite gornjom korom, blago pritisnite i premažite odozgo sa 5 kašika pavlake koje ste ostavili po strani. Stavite tortu u frižider, neka odstoji 2 sata.

4

Ukrašavanje

Odstranite pažljivo obruč kalupa. Čvrsto umutite šlag penu. Ukrasite rubove torte i površinu šlagom, pospite rendanom čokoladom. Držite tortu u frižideru sve do služenja.