Flag

Brzi paradajz kečap

1 kečap
Jednostavno
40
Brzo i lako - brzi paradajz kečap.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1,75 litrasoka od paradajza
125 mlvinskog sirćeta crvenog
1 ravna kašičicasveže mlevenog crnog bibera
malokaranfilića mlevenog, origana i krasuljice (ili peršuna)
4 lista/listovalorbera
malosoli
500 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 2:1
125 mlvoćnog sirćeta
2 kašika/eluka finog granulata
1 ravna kašikamlevene paprike
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 2:1
1

Priprema

Odmerite sve sastojke. Pomešajte sok od paradajza, sve začine, obe vrste sirćeta, šećer i Džemfix u velikom loncu za kuvanje. Stavite da se kuva, mešajte neprestano dok ne provri, a potom kuvajte 10-15 minuta u otvorenom loncu, pritom povremeno promešajte. Skinite sa šporeta, izvadite lorber, po potrebi skinite penu i odmah napunite pripremljene flaše ili tegle do vrha, zatvorite poklopcem na navoj. Napunjene flaše ili tegle odmah okrenite naopako i u tom položaju ostavite oko 5 minuta.