Flag

Blinis sa zelenim šparogama i škampima

4 Porcija/e
Srednje teško
60
Letnji obrok sa zelenim šparogama i škampima.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Blinise možete da pripremite kao prilog i uz druga jela od povrća ili mesa.

Semenke pinjola možete da zamenite i semenkama suncokreta ili bundeve.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
4 komadakesice za pečenje (veće)
Za blinise
60 gsemenki pinije (pinjole)
200 gkrompira brašnjavog
100 gpšeničnog brašna
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 komadjaje
0,5 kašičicesoli
1 čašakisele pavlake
2 kašika/eperšuna sitno seckanog
Šparoge
2 kgšparoga zelenih
100 gmaslaca
1 čašakisele pavlake
2 kašičicesenfa
Škampi
750 gškampi smrznutih krupnih bez ljuske
malobibera mlevenog
Dodatno
80 gmargarina
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Propržite pinjole u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće i grubo iseckajte. Krompir oljuštite i narendajte. Otopite škampe prema uputstvu sa pakovanja. Oljuštite šparoge u donjoj trećini ploda. Pripremite kesice za pečenje, ca. 20 cm duže od šparoga.

2

Šparoge

Operite ih, posolite i stavite ih mokre u kesice za pečenje. Rasporedite maslac po njima, zatvorite kesice i položite ih na tepsiju. Stavite da se peče u donjoj polovini rerne.

Pozicija rešetke: donja polovina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C

3

Blinis

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo u dubljoj činiji. Dodajte krompir, jaje, so, pavlaku, peršun i polovinu pripremljenih pinjola. Sve umutite mikserom (nastavci za mešenje), muteći prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete ujednačenu smesu. Otopite polovinu margarina u tiganju, testo sipajte kašikom i ispecite oko 12 blinisa. Treba da dobiju zlatno-žutu boju sa obe strane. Šparoge aranžirajte na poslužavniku. Pomešajte pavlaku sa ostatkom pinjola, senfom i tečnošću koja je ostala od šparoga u kesicama. Zagrejte u manjoj šerpi i posolite. Prelijte sos preko šparoga.

4

Škampi

U preostalom margarinu propržite škampe sa obe strane po 3 minuta, dodajte so i biber po ukusu. Rasporedite škampe preko šparoga. Servirajte uz blinise.

  • Blinise možete da pripremite kao prilog i uz druga jela od povrća ili mesa.

    Semenke pinjola možete da zamenite i semenkama suncokreta ili bundeve.